fredag, december 09, 2011

Enkla julstrutar

På jobbet har jag en pysselgrupp. Vi ska julpyssla på måndag till veckan. När jag fick förfrågan att komma med idéer till träffen så kom jag på att vi kunde göra julstrutar. Jag har gjort två olika strutar som exempel.

Julstrut 1


Jag klippte ut en trekant i måtten 17 cm bred och 18 cm lång. Då fick jag en ganska smal strut. Jag har använt Nellie Snellen dies och MS stansar till dekoration samt en textstämpel.

Julstrut 2


Till den här struten hittade jag en mall hos Scrapbooking 4 you. Mallen ser ni nedan. Jag har dekorerat struten med en kantstans från MS och en snöflingestans också från MS.

Mall till julstrut 2


Ni kan spara mallen som en bild i er dator och skriva ut den i full storlek. Men ni måste rita klart ena hjärtat själv för det rymdes inte på A4 papperet.

Här har vi snö. Det har stormat hela dagen och nu regnar det. Undra hur länge snön får ligga kvar på marken?

Ha en trevlig helg!
Tack för besöket!
kramis Pernilla



7 kommentarer:

Lisan sa...

Jätte snygga strutar. Perfekta att hänga upp med lite gotter i. Här kom lite snö för någon dag sedan. Det hann ligga i hela 45 min innan regnet kom, synd. Jag vill ha lite vinter/snö nu som lyser upp kvällar och dagar.. Kramis Lisan

Åsa sa...

Vilka fina strutar! Laddade ner mallens om du är så snäll att dela med dig av och hoppas kunna göra en någon gång för de är så vackra båda.
Här är snö på marken fast det regnade hela kvällen igår och är på nollan. Och vår katt Bamse är SUPER-GOSIG idag så vi får inte mycket gjort här men gör inget för vi är rätt möra idag efter en kväll i trevligt sällskap igår. Är så sällan det blir men vi hade så roligt.
Hur är det med din katt nu i vinter? Är den också så gosig? Och gott ni har lite snö för räcker med lite för att det ska lysa upp mycket ju! :)
Ha en mysig tredje-advent och tack för alla goa kommentarer!
Massor med kramar
Åsa

Lena B E sa...

Hej Pernilla vännen!
Jag hoppas allt är bra med dig och att du har det bara bra?!
Min arm värker fortfarande men i övrigt är det bara bra med mig, det är armen som ställer till det. :(
Wow vilka superfina julstrutar du har gjort!! :)
Dom är verkligen juliga och kommer att bli kanonsnygga i granen. :)
Tack för mallen den ska jag spara, den kanske kommer till användning nästa år för nu är jag less på julkort och annat papperspyssel, jag vill göra något annat innan jul också, baka lite tex.
Här har snön försvunnit igen, den låg bara kvar lite drygt en dag. Men det kommer nog mera, det brukar det ju göra. ;)
Jag vill tacka för receptet på adventsgrytan, vi har ätit den idag och den var jättegod! :)
Jag bytte bara ut kycklingen mot quornfiléer, gjorde en marinad av receptets kryddor + lite extra olja och rivet skal av 3 lime, och lät quornen ligga i marinaden drygt ett dygn, det blev kanon! :)
Så tack så jättemycket vännen! :) Nu ska du ha en jättetrevlig kväll och helg. Ha det så bra.
Massor med kramar från Lena

Lene sa...

Hej vännen!
Så fina julstrutar och så kul att ha en julpyssel på jobbet. Mina jobbarkompisar är så tråkiga.. nä det kan inte jag... brukar de säga!
Ha en skön dag!
Kram lene

Lena sa...

Jättefina julstrutar du gjort. Det blir fint att hänga i granen sedan, eller var man nu vill ha dom. Här är den mesta snön borta nu och det är jag bara glad för. Ha det så mysigt med erat pyssel. Kram Lena

Margareta sa...

Suuperfina!!!
Ha det gott!! Kram!

Lena B E sa...

Jag vill önska dig en mysig Lucia och hoppas du fått något gott till lussefikat idag!
Jag bakade saffransbröd i helgen så det har jag ätit + köpta pepparkakor. Mums, mums var det, och nu lyssnar jag på julmusik och har det lite mysigt. :)
Hoppas du har det bra också vännen! :)
Kramisar Lena <3