söndag, december 18, 2011

4:e advent


Idag på 4:e advent lägger jag inte ut nåt recept som jag hade tänkt. Det har varit mycket de senaste dagarna. Jag lät veterinären kastrera min honkatt Chiqita. Man ska ta stygnen efter 10-12 dagar. Efter ca 8 dagar började operationssåret se väldigt svullet ut. Det blev mer och mer svullet ju mer tiden gick. När vi skulle ta stygnen efter 10 dagar så tittade veterinären på svullnaden. Det hade nu blivit ett ganska så stort sår också. Det visade sig att det understa stygnet hade gått upp och Chiqita hade slickat i såret. Därför hade det blivit infekterat.


Nu har jag agerat sjuksköterska åt Chiqita sen i torsdags. Såret måste tvättas och läggas om varje dag. Därefter måste man sätta på henne ett bukskydd. Hon har det på sig på bilden. När jag går hemifrån måste jag även sätta på henne en tratt. Allt för att hon inte ska slicka på såret. Jag måste även ge henne antibiotika i tablettform och inflammationshämmande i en spruta i munnen. Jag kan se att svullnaden har lagt sig och att såret nästan har läkt ihop. Imorgon ska vi till veterinären. Håll tummarna för att det går bra.

Ha en mysig 4:e advent!
Tack för besöket!
kramis Pernilla
3 kommentarer:

Petra sa...

Jag håller absolut tummarna för att allt ska gå bra. Ha en bra 4:e advent du också.
Kraaam

Camillaskreativa sa...

Hej vännen.
Stackars lilla kisse :(
Vet precis hur det är, när det inte blir så bra efter sjukbesök. Vår vovve har varit en liten oturskorp sen vi fick honom för 2½ år sedan. Allergi, eksem, ätit död rutten fågel(som blev sjukhusvistelse med dropp o dyl), sår av olika slag ja listan kan göras lång. Inte kul att behöva sätta tratt på dem och en massa medicicner... Första gången vi satte tratt på vår hund stod han blixt stilla i två timmar. Vi fick fösa honom fram för att förflytta honom. Han hade nog en nära döden upplevelse då... Men nu går det jättebra då han blivit så van.. om nu det skulle vara positivt då han har den så ofta med andra ord...
Ja, dessa små varelse som vi gör allt för <3
Nu får vi hålla tummarna att allt går bra och såret läker fint :)

Ha det gott och så vill jag önska dig en skön 4:e advent :)
Kramar
Camilla

Lena B E sa...

Nu tar jag också en liten bloggpaus för att hämta lite lust och inspiration till att pyssla igen.
Önskar er en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR.
Kramar från Lena