söndag, december 04, 2011

2:a advent

Idag på 2:a advent ska jag bjuda Martin på Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotsaker. Jag tänkte dela med mig av receptet här. Receptet kommer från ett tv-program som Pernilla Wahlgren hade för några år sen.



 

Antal portioner: 4 
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
4 cm färsk ingefära, tunt skivad
1 kruka rosmarin, grovt hackad
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Rotfrukter
2 st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Julmustsås
4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja

Gör så här

1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.
2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter. 

Ha en jättemysig 2:a advent!
Tack för besöket!
kramis Pernilla

3 kommentarer:

Lisan sa...

Hejsan, oj så mumsigt. Trevligt att du delar med dig av recept med. Jag bakade dina skorpor igår. Ojojoj tur man har bra tänder. Mina blev stenhårda, alltså definitivt te skorpor som man doppar ner i det så dom blir mjuka o goda. Smaken var ljuvlig. Tack för receptet. Får spara detta här med o göra en dag. Du verkar skämma bort Matin en hel del. Men man ska vara rädd om sin kärlek och skämma bort varandra. Helst i jultider. Ha en bra dag, kramis från Lisan

Lena sa...

Wow, vad man blir sugen när man tittar in till dig. Ser jättegott ut. Ha en mysig andra advent. Kram Lena

Gertrud sa...

Detta recept verkar vara i vår smak, det ska testas. Ja, nu har denn helg gått och man får ta nya tag. Ha en bra vecka, kram Gertrud