Denna sallad innehåller just en del rotfrukter. Det är en sallad som man kan äta till mat eller kanske som den är. Den kallas 2 veckors sallad för att den håller sig just i 2 veckor. Lagen som man häller på salladen innehåller socker. Det gör att det hela konserveras.
Ingredienser:
1 kg morötter
1 kg vitkål
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
Lag:
1 dl äppelcidervinäger
o.5 dl socker
1 dl olja
0.5-1 tsk salt
1 tsk örtkrydda
Gör så här:
Riv morötterna och vitkålen i en matberedare. Tärna paprikan och skär purjolöken i ringar.
Koka upp lagen tills sockret har smält.
Häll den ljumma lagen på salladen.
Klart!
Jag brukar göra halva satsen av salladen. Det blir lite mer lagom mängd. Men den räcker aldrig som så länge som 2 veckor. Det är den för god för! :)
Tack för titten!
Välkommen åter!
kramis Pernilla
7 kommentarer:
Vilket toppenrecept, det ska jag absolut testa, tack!
Kram Annelie
Hejsan!
Den där salladen brukar jag göra med. Den är supergod och räcker aldrig i 2 veckor här heller. Ha en bra helg. Kram Lena
Den låter jättegod, den ska jag testa! Tack för tiptet!
Ha en skön helg!
Kram lene
Låter jättesmarrigt Pernilla!
Kram.
Åh denna sallad låter god, den måste jag testa!
Tack för receptet vännen! :)
Hoppas du har en jättetrevlig helg. Ha det bäst.
Kramar från Lena
Tack för tipset :) Det här ska jag absolut testa.
Kramis
Oj detta hade jag missat. Älskar sådana sallader och måste prova göra en, tackar. Kramis
Skicka en kommentar