fredag, december 03, 2010

Nu tändas tusen juleljus..

... på jordens mörka rund och tusen tusen strålar och på himlens djupblå grund.

Jag har sett på nätet hos några bloggare att de har dekorerat ljus med stämpelmotiv. Nu har jag provat det också. Det var lätt! :) Snyggt blev det också, om jag får säga det själv.



Du gör så här: Stämpla ett motiv på ett vitt silkespapper. Figurklipp runt motivet. Lägg silkespapperet med motivet på ljuset. Rulla in ljuset i bakplåtspapper och blås med en embossingfön över motivet. Du ser när motivet börjar gå igenom bakplåtspapperet. Kolla lite försiktigt att silkespapperet har gått in i ljuset. Om inte, fortsätt att blåsa med embossingfönen. Bakplåtspapperet kan du bara använda en gång. Då det kan bli fläckar på det och fläckarna kan överföras till nästa ljus. Lätt som en plätt!

Tack för alla era goa kommentarer som gör mig så glad! :D


Free Signature Generator

11 kommentarer:

Lene sa...

hej vännen! Åh så vackra ljus!!!!
Tyvärr har inte jag så fina stämplar (måste införskaffa såna till nästa år) Jag har gjort ljus med magnolia stämplar! Men det blir inte liha vackert!
Ha en skön helg!
Kram lene

Mia sa...

Så fina :)
Måste köpa några sådana stämplar å testa :)
Ha en trevlig helg.. Kram Mia

Lena sa...

Superfina ljus. Jag måste testa det där. Är ju bara så himla läckert. Ha en bra helg. Kram Lena

Annelie sa...

Supersnygga blev de!

Åsa sa...

Hej vännen och TUSEN TUSEN TACK FÖR DET UNDERBARA KORTET!!! Jag är så glad för det och du är så duktig!!! Hoppas nu bara du inte stressat för att hinna med detta också nu när det är så nära inpå jul... dagarna springer ju så fort nu!!! Ja, hur det än är med det så har du gjort mig jätteglad!!! :) Extra glad är jag för att vår lilla katt varit lite piggare sedan igår så än om det bara går på ett håll så avvaktar vi över helgen och myser med henne när hon inte är sämre.
Har velat prova göra sådana här ljus ända sedan jag såg dem första gången och du har lyckats så himla bra med dem!!!
Du har så bra tips också som limpistolen i förra inlägget och nu att ha bakplåtspapper mellan silkespappert och embossingfönen... när man tänker efter så är det klart att det blir lättare då i och med att värmen kanske fördelas bättre men tänka är ju inte alltid min starka sida... *rodnar* Ja, till nästa jul blir det nog detta jag ska försöka prova till julklappar... bäst jag skriver upp det på en gång för annars glömmer jag det nog...
Ha det så bra du bara kan och tusen tusen tack igen för det UNDERBARA kortet - det värmer så!!!
Massor med kramar
Busan

Unknown sa...

Hej vännen, Ett jättetack för det helt underbara kortet jag fick :) Blev så glad, men inte hade du behövt skynda på med det ;) men jätteglad blev jag iaf:)
härliga färger och ett jättemysigt motiv på det, sen måste jag säga att den embossade texten var såå fin.
Förstår inte hur du gör för att få det så fint.
När jag embossar så blir det alltid lite mer stänk runt om motivet, det blir aldrig så där klart, rent och fint... Duktig du är..
Dina ljus i inlägget här år fantastiskt fina, måste försöka mig på att testa att göra på detta sättet jag med någon gång framöver, kanonsnygga..
Ska kika runt en sväng nu innan jag bäddar ner mig igen, ligger i en kanonförkylning här hemma nu både jag och minstingen..
Var rädd om dig och nå så gott / Kram kram

Karin sa...

Hej! Va vackra ljusen blev! Helt underbara ! =) kram på dig!

Camillas Kreativa sa...

Ååå så fiffigt! Det ska jag nog testa :o) Jag köpte motiv som är för ljus att sätta på, men det här blir ju billigare och så får man ju exakt det motiv man vill så bra :o)
Ville även tacka för det fina kortet som jag fick av dig på min födelsedag, tack vännen!
Kramar
Camilla

Lena B E sa...

Hejsan vännen!
Ååååå vilka underbara ljus du har gjort!! :) Dom är fantastiskt fina!! :) Jag måste spara det du skrivit (tack för det) så jag kommer ihåg hur man ska göra så kanske jag kan testa tills nästa jul jag med, nu orkar jag inte då jag blivit förkyld. Och då borde jag hinna skaffa lite fina stämplar med tills dess. ;)
Va tråkigt att du inte har nåt internet, men samtidigt skönt med en paus va? ;)
Hoppas du har det bra iaf. och att du mår bra min vän?!
Nästa gång Sussie kommer hit får du väl följa med du med, eller hur?! Det skulle vara så himla roligt!! :)
Ha det så bra.
♥-liga kramar från Lena

Lene sa...

hej vännen.
Jag sitter här (eftersom jag inte kan göra så mycket annat just nu) och hälsar på alla som är med i min candy!
Vill önska dig en trevlig helg!
Kram lene

Marie Wisén sa...

Dessa ljus blir SÅ läckra, så mycket fint det fanns hos dig! Hit kommer jag igen!

Kram Marie