tisdag, april 20, 2010

Tutorial 2 - Stilrena kortDetta behöver du för att göra stilrena kort: ett vitt papper, post-it-lappar, distresser, stämpeldyna och stämplar.Börja med att ta en post-it-lapp och riv lite i ena kanten på lappen. Du måste tänka på att inte riva bort allt klister på baksidan. Det måste vara klister kvar på kanten annars fäster inte lappen på det vita papperet.
Fäst post-it-lappen på ena kanten av det vita papperet.Riv sedan tre stycken post-it-lappar till och fäst runt kanterna på det vita papperet.Nu är det dags för distresserna. Jag har använt mig av "Wild honey". Ta stämpeldynan och för den med cirkulära rörelser över papperet.För stämpeldynan med distressfärgen runt runt på papperet. Börja utifrån och för den innåt. Ju fler varv du gör desto jämnare blir färgen.Sen använder jag stämplarna. Jag tar samma distressfärg "Wild honey" och stämplar med. Då blir färgen något mörkare och ton i ton. Det är snyggt om man stämplar en del av en stämpeln istället för att stämpla hela stämpeln.När du har stämplat klart tar du bort post-it-lapparna. Då ser det ut som ovan. Nu är det klart att monteras på en kortstomme.Så här blev kortet färdigt. Voila!

Lycka till!


Free Signature Generator

Free Signature Generator

14 kommentarer:

Karina sa...

Tack vännen för en riktigt tydlig och bra förklaring. Väntar hem en sändning med distresser imorgon och det passar ju utmärkt. Längtar tills jag kan sätta mig ner imorgon kväll och göra det. Tack!!
Kramar Karina

LenA sa...

Supersnyggt! Man bugar och tackar!
Kram Lena

Petra sa...

Vilken bra tutorial. Jag har som sagt var också gjort några sådana kort men jag fattade inte att man skulle stämpla (eller rättare sagt att man kan stämpla) när papperet fortfarande sitter på. Så då lärde jag mej nåt nytt av dej idag.
Kram o ha en bra dag.
Petra

Anonym sa...

Hejsan!
Vilken superbra tutorial du gjort! Måste snart prova detta oxå efter att ha sett ett par demos av dem och nu din tutorial. Man kan ju variera dessa stilrena kort i all oändlighet bara fantasin som sätter stopp.

Hoppas vi får en fin dag idag med sol, värme och att den kalla nordanvinden har blåst bort så man kan sitta ute en stund och njuta av solen.

Ha det gott vännen och ta hand om dig!
♥Kramar från Susanne♥

Lena sa...

Jättebra beskrivning Pernilla. Detta ska testas. Tycker det blir så himla snyggt. Tack och ha en fortsatt bra dag. Kram Lena

Essmo sa...

Ursnyggt!! =)
kram kram!

lk46 sa...

Men Gud så fiffigt, det måste jag testa! tack snälla att du delar med dig!
ha en underbar helg och var rädd om dig!
Kram Lene

Lisan sa...

Tusen tusen tack snälla för jag kan meddela att det var jag som blev den lyckliga ägaren till detta fantastiska kort. Kunde inte för allt i världen begripa hur du hade gjort. Tack vännen för din omtanke och dina värmande ord. Inte bra att få ett så fint kort utan nu oxå få veta hur man gör något så fint. Tack!
Ha en jätte bra helg, kramis från LIsan

Busan sa...

TUSEN TUSEN TACK för att du visar så tydligt hur man gör dessa fina kort som jag sett du gör!!! Ja, nästa inköp jag gör sen lär bli en distress dyna och sån man arbetar med... det ser ju jag för det blir så snyggt!!! Har ju sett och fått av Lena BE också som jag förstår är samma tenik och det blir så läckert.
Hoppas att du har det bra och att du får en mysig helg och en ny mysig pysselstund snart!!!
Varma vår-kramar
Busan

Cattis sa...

Hej där, Kortet är ju såå tjusigt, gillar det verkligen.
Tack så hemskt mycket för beskrivningen.
Har själv aldrig färglagt eller gjort ngt med distresser, men kommer prova på att gör ett nu efter denna tydliga beskrivning.
Skulle ändå sätta mig och beställa lite blommor med mera imorgon, så nu blir det någon distress med;)
Ha en trevlig helg och hoppas solen kommer till dig imorgon :)
Kram kram

Anonym sa...

Hej vännen! Tack så hjärtligt för det otroligt vackra kortet jag fått av dig, gulledig!!! Blev så otroligt glad över det och det kom precis när jag verkligen behövde det, stort Tack snälla Pernilla!!!♥♥♥ Det är så fint med färgerna och stämplarna, perfekt! De fina orden du skrivit inuti värmer verkligen och det är klart att vi ska gå på träffen i maj om jag är piggare då.
Operationen blev inte så lyckad då de sköt upp stenen i njuren istället för att plocka ut den. Har oxå en förträngning nedanför där stenen satt och dessutom så hade den vuxit fast i urinledaren. Vet inte så mycket vad som händer härnäst förutom en datortomografi. Blev inte av med slangen heller, suck!

Vi förlorade vår husvagn i branden i torsdags så allt känns tungt just nu. :-(

Hoppas du får en underbar helg i solen och att du får må bra!

♥Stor kram från Susanne♥

Lena B E sa...

Hejsan Pernilla!
Wow vilken superbra tutorial du har gjort!! :)
Den ska du ha all heder för, du är värd en guldmedalj för denna tycker jag! :)
Den är i särklass den bästa tutorial jag har sett någon gång!! :)
Håller helt med Karina här, så tydligt och jättebra förklarat.
Jag har inte kommit till skott än att pröva detta, men pröva det ska jag, du må tro det kliar i fingrarna. ;) Jag har bara lite annat jag måste ha klart först till några födelsedagar.
Hoppas du har haft en bra helg vännen och att allt är bra med dig?! Ha det så jättebra min vän.
Massor med ♥kramar♥ från Lena

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej vännen!

Hoppas att allt är fint hos dig, men du verkar vara på topp! Verkligen jättebra turtorial, vad duktig du är! =)

Här är det som vanligt uppförsbacke, med många tårar vissa dagar men ändå mycket glädje & humor. Jag tror att så länge man kan se lycka & ha lite humor kvar så är inte hoppet ute! Sen kan jag väl säga att i vissa saker som händer mig kan jag varken se lycka eller humor. Men du förstår nog vad jag menar. Att man får försöka se ljuset i det man har omkring sig! =)

Jag har iaf fått gäst-dt jobb hos Skrotboken vilket var väldigt upppigande just nu & jag har redan gjort klart flera alster, missa inte det! =)

Jag har lite nytt i min blogg du kan kika på så länge.

Många varma vårkramar Ulrica