måndag, januari 17, 2011

Barnkalas

Min bloggvän Lene har en tävling tillsammans med Altheasmix. Man ska göra saker till ett barnkalas. Det är som fyra tävlingar i en. Första momentet är att göra en inbjudan till ett kalas och ett placeringskort. I andra momentet ska man göra en vimpel och en godispåse. Det tredje momentet är att göra ett grattiskort. Och så till sist det fjärde momentet som får pris för bästa tema.

Jag har temat sjörövare på allt utom grattiskortet för det hade jag redan gjort innan. Jag hade inga passande sjörövarpapper hemma. Då tog jag ett vitt blankt lite tjockare papper och gick lös med distresser och stämpel.

Inbjudan och placeringskort

Jag skrev ut inbjudan på ett vitt, blankt , lite tjockare papper med hjälp av datorn. Stämplarna är maskade coh de kommer från Stämpelboden.(Den webbutiken finns ju inte längre.) Man kan rulla ihop inbjudan till en rulle och knyta ihop det med det blå bandet.

I bilden till höger ser ni ju att jag har gjort två placeringskort. Blått till pojken och rosa till flickan. Jag har färgat in papperen med distresser och stämplat med en stämpel från Panduro.

Vimpel och godispåse

På ett sjörövarkalas måste man ju ha en döskallevimpel. :) Det blev en blandning av pojk- och flickfärger. Döskallen är utskriven från nätet.

Jag hade bara en liten större påse hemma så jag scrappade den jag hade. Blommorna är utstansade med retrostansen och med stansen daisy från EQ Success. Bladen har jag stansat ut hos min vän Sussie. Själva dragspelsbanden har jag liftat av min svägerska Sandra därför jag tyckte att det var läckert. Tagen är hemmagjord med en stämpel från Panduro.

Grattiskort


Temat på grattiskortet blev lite annat då jag redan hade gjort ett kort. Det är ju Grodprinssessan som ni ser. Jag har använt mig av cardstock och mönstrat papper från Maja Design. Stämpeln med prinssessan kommer från Tingtura. Blommorna är utstansade med den minsta retrostansen och bladen är en stans från MS.

På insidan har jag gjort vimplar och hängt upp i ett band som hålls uppe med brads. Jag gjorde kronan själv och pyntade den med lite stickels. Grodan är från Altheas Mix.

Ha det bäst!

kram Pernilla

11 kommentarer:

smuulan sa...

Vad fina saker du har gjort! Vad roligt att du gillade min idé med "dragspelen".
Kram från Sandra

Lene sa...

Åh pernilla jag älskar det!!!!!
Så duktig cu varit! Så kul att göra både till tjej och kille!
kram lene

Unknown sa...

Hej vännen, wow helt fantastiskt coola och fina :)
Nu är det väl ingen ide att man försöker ge sig på att vara med i den här utmaningen ;)
så läcker inbjudan var är det stämpelmotiv och var har du köpt dem?
Ha en bra vecka / Kram kram

annicka sa...

Hej där! oj vad fina saker du har gjort! Och jag blev speciellt förtjust i kortet med prinsesskronan...jättesött :)
Ja Magnoliatidningen är alltid rolig att titta i...tänk vad fina saker många gör! Iofs känner man sig ju lite som en kratta själv när man ser allt fint =)Fast jag tycker att det är lite för lite mallar och beskrivningar om hur man gör...det kunde få vara lite mer sånt...men man får ju iaf en hel del inspiration! Ha det gott! kram kram

LenA sa...

Säker på att ingen kommer att tacka nej till det kalaset....Superfint!
Är full av beundran över att du fått till alla utmaningarna!

Kram Lena

Lena sa...

åh vad mycket fint du har gjort Penilla. Man blir sugen på att gå på kalas nu. Vad påhittig du är. Vinstvarning får man nog säga här! Ha det bäst. Kram Lena

Gertrud sa...

Vad kul att gå på kalas. Hur dags ska vi komma? För det ser verkligen inbjudande ut.Läckra alster och det syns att du har haft kul :)Kram Gertrud

Lilla pyssel Inger sa...

WOW WOW WOW VILKA HELT UNDERBARA ALSTER DU HAR GJORT TILL Lene sin utmaning:) Jag forstår att Lene skriver att hon "älskar det" du har verkligen legat i och varit jätteduktig:)Behöver nästan inte säga lycka men jag gör det i alla fall lycka till:)

TUSEN TACK SNÄLLA GULLIGA DU för orden hos mig blev JÄTTEGLAD:)

Blir jätteglad över att du tycker att det är kul att jag också ska ha en tävling sen:) Hoppas att du är med hos mig också sen!

Önskar dig en riktig trevlig dag och vecka och var rädd om dig:) Kramar från din lilla vän Inger:)

Lisan sa...

Ojojoj, nu får du passa dig så inte dina vänner med barn ser detta. Då kommer du att få ligga i vill jag lova. Jätte häftiga kort, plaseringskort, inbjudan mm.
Så skoj med vänner som kommer med överraskningar med Grattis til dig. Måste vara skoj o komma hem och finna det. hoppas du är helt frisk nu, jag är 90% bättre igen och har äntligen tagit mig data tid. Imorgon blir det pysseltid med. Tack för din goa kommentarer. Kramis från Lisan

Lena B E sa...

Wow va häftigt!! :) Inbjudningskortet är ju urhäftigt och placeringskorten är sååå himla snygga!! :) Vimpeln är döhäftig den med och jag håller med dig, det var såå läckert med dom veckade banden!!
Vilket kanonkalas det ska bli!! :)
Här är det absolut vinstvarning! :)
Ååå vilket jättefint kort!! :)
Vilken dröm för en liten prinsessa. Jag gillar ditt grodpapper det är så gulligt och passade jättebra till motivet.
Lycka till i utmaningen vännen.
Kramar från Lena

Åsa sa...

Milda matilda vad jag tycket du har lyckats kanonbra!!!!!!! Vad du är duktig!!!!!!!! Allt passar så superbra ihop och till detta tema så ja, WOW!!!!!!!! Orden räcker inte längre än så och kanske säger det allt!?! *rodnar*
Så vackert utseende du har igen på din blogg... så vårlikt!!!
Är så roligt att titta in till dig och njuta lite av allt du gör. *hjärta* Är så glad att din svägerska är så snäll och tänkte på dig för du är så snäll själv. Är så glad för alla kommentarer och önskar bara att tiden och orken räckte att besöka dig oftare igen för saknar det så... är desto roligare nu när det väl blir av i alla fall!!! :)
Hoppas så du snart får en mysig pysselstund igen och lycka till med din almanacka... inte för du behöver det men ändå... hi hi... ;)
Massor med kramar
Busan