lördag, april 30, 2011

Trevlig Valborg!

Jag vill önska alla mina bloggvänner och läsare av min blogg en underbar Valborg!


Ikväll ska jag äta middag med Martin och vi ska mysa och ha det bra hela kvällen. :)

Ha det bra!
Tack för titten!
kramis Pernilla

fredag, april 29, 2011

Tävling hos Pysselmyran

Pysselmyran har en tävling där man ska skapa ett alster där man måste använda diecuts. Så här står det i deras blogg:

"Utmaningen består i att göra ett alster där du på något sätt använder en eller flera dies. Hur du använder det är helt upp till dig. Du kan göra en LO, ett kort eller något altrat.


Utmaningen håller på fram till och med lördag 30/4. Vinnarna (en UTSEDD och en LOTTAD) presenteras här i bloggen söndagen den 1:e maj."


Jag har använt mig av två stycken dies. Hörnen är en die från Cuttlebug som heter Vintage. Medaljongen på tagen är en Spellbindersdie som heter Beaded Ovals. Motivet är en stämpel från Prickiform. Stämpeln heter "Underbara födelsedag". Prickiform har just nu utförsäljning för de ska stänga butiken. Så skynda att fynda! Jag har använt mig av en MSstans också. Tyvärr vet jag inte vad den heter.

Jag tänkte passa på att skicka detta kort till en vän som har fyllt år här i dagarna. Vem det är, är en överraskning.

Ha en underbar helg!
Tack för titten!
kramis Pernilla







onsdag, april 27, 2011

Påsktävling hos Kristinas Scrapbooking

Kristinas Scrapbooking har en påsktävling där man ska utgå från en skiss. Skissen var så fin så jag var tvungen att göra ett bidrag.


Jag har haft en alldeles strålande Påsk! Vädret har varit kanonfint med strålande sol och varmt. Jag har träffat släkten, ätit gott och fått påskägg. :) Tack alla ni som skickade påskkort! Jag blev jätteglad för dem. :D

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Tack för titten!
kramis Pernilla


måndag, april 25, 2011

Tävling hos Beea!


Jag vill tipsa om en rolig tävling som Beea har. Så här står det i hennes blogg:


Jag tänkte göra en liten tävling till er här.

Jag fyller 22 år den 30/4 så jag tänkte att ni

ska få skapa ett födelsedagskort till mig ;)

Ett måste är att det ska finnas något lila på

kortet annars är det frittskapande.

(kortet ska vara nyskapt)



Ditt kort måste jag ha senast fredagen den 29/4

Vinnare utses här på min blogg den 2/5

Jag kommer visa alla kort som kommit på min blogg

(om det nu kommer trilla ner några kort i lådan hehe)

Så ni får hålla koll i bloggen ;)



Jag kommer plocka ihop ett litet paket i värde till ca 150 kr

till den som skapar det finaste kortet till mig.

*Min lillasyster får utse en vinnare!*


Så skapa nu ett kort till Beea och skicka iväg till henne. Hennes adress står i detta inlägg i hennes blogg. OBS! Kortet på bilden har Beea skapat.

Ha det bra!
Trevlig Annandag Påsk!
kramis Pernilla



söndag, april 24, 2011

Påskkort från Sandra och Camilla

Jag hann få två stycken påskkort till under påskveckan. Det ena kortet kommer från Smuulan och det andra kortet kommer från Camilla. Tack så jättemycket tjejer! Jag blev oerhört glad. :D


Det här kortet har Smuulan gjort.



Och det här kortet är gjort av Camilla.


Åter igen, tack så jättemycket tjejer!

Om ni undrar hur man kan skriva text i fotona så använder jag mig av ett fotoredigeringsprogram som heter Picnic. Det är gratis! :) Man kan använda programmet utan att logga in. Men om du loggar in så har du fler möjligheter till användning. Det går att byta språk från engelska till svenska längst upp under "language". Om ni vill fråga nåt om Picnic är det bara att lämna en kommentar i detta inlägg så ska jag försöka svara på dem.

Ha en fortsatt trevlig Påsk!
Tack för titten!
kramis Pernilla

torsdag, april 21, 2011

Glad Påsk!

Jag vill önska alla mina bloggvänner och läsare en riktigt go och Glad Påsk! Min syster och hennes familj kommer upp från Stockholm ikväll. Jag kommer att spendera mycket tid hos mina föräldrar i påsk. Nu på morgonen tar jag Chiqita och äntrar kvasten till Sussie. Vi ska scrappa hela dagen lång. Nu tar jag påskledigt. Vi ses nästa vecka!

Ha det bra!
Glad Påsk!
kramis Pernilla




onsdag, april 20, 2011

Påskkort från Busan och Lena BE

Under denna vecka har jag fått två påskkort. Ett från Busan och ett från Lena BE. Tack så jättemycket tjejer! Korten är jättefina och jag blev oerhört glad. :D



Detta kort är från Busan.


Det här kortet har Lena BE gjort.


Åter igen, tack så jätte mycket för korten! :)

Dejten med Martin gick jättebra! Vi har träffats i lite över en månad nu. Han är jättegullig och en sån kille som man behåller. :D

Ha det bäst!
Tack för titten!
kramis Pernilla

fredag, april 15, 2011

Påskharar

Min bloggvän LenA hade gjort påskharar och lagt ut ett foto på dem i sin blogg. De var ju så himla söta! När jag frågade om var man kan hitta mallen så skickade hon en mall åt mig. Tack snälla rara LenA! Så snällt av dig! Jag testade att göra två stycken på e.m idag.



Nu är det äntligen helg! Ikväll ska jag bara vara och imorgon kväll har jag en dejt. På söndag ska jag till en vän på Ljusparty. Jag ser verkligen fram emot denna helg. :)

Ha en trevlig helg!
Tack för titten!
kramis Pernilla

tisdag, april 12, 2011

En Gable box

Jag såg att Lilla Pyssel Inger hade gjort en Gable box. Det tyckte jag såg intressant ut. Jag var tvungen att testa att göra en. :) Tack Inger för länken!



Här har jag använt papper med bakverk på. Jag har stansat ut de ovala formerna med stansar från PY Hobby. Den bruna runda formen och textrundeln hör i hop. Dem har jag köpt på Tradera för länge sedan. Jag har liksom inte använt mig av dem än. Nu passade de ju till dessa papper. En swirl och blommor får pryda verket. Swirlen är en die från Magnolia.




Så här ser insidan ut. Den är dekorerad med likadant papper.

Jag ska ha denna Gable box till ett visst ändamål. Men det berättar jag mer om senare.

En av mina arbetskamrater är sjuk i magsjuka just nu. Jag har då fått jobba istället för henne. Det innebär att jag jobbar fler timmar per dag. Jag jobbade 8 timmar igår t.ex. Min egen arbetstid för måndagar är 4,5 timmar. Det känns att det blir några extra timmar. Jag sov väldigt gott inatt. Idag blir det 2 timmar extra. Ja,ja huvudsaken hon kryar på sig och att hon blir frisk så att vi andra inte blir smittade.

Tack för titten!
Ha det bra!
kram Pernilla


fredag, april 08, 2011

Fikasugen?

Lilla Pyssel Inger har tillsammans med Altheas Mix en tävling. Man skulle använda sig av Maja Designs pappers serie " Ska vi ta en fika?". Jag har gjort ett tea-cup-card.


Som ni ser är det en temugg. Hjärtat är en die från Bosscut. Blommor från Prima. Ni ser här en del av tepåsen. Lite bling satte jag på etiketten till tepåsen.


På insidan finns själva tepåsen. Jag tänkte sätta dit en hälsning på vänster sida. Men den vill jag inte lägga ut.

Länken till temuggen och många andra länkar hittar ni hos Jersgirl Computer Crafts. Tack Lilla Pyssel Inger för länken och för att du ordnar en sån rolig tävling!


Ha en trevlig helg!
Tack för titten!
kramis Pernilla


onsdag, april 06, 2011

Best friends

Jag fortsätter att visa layouter som jag gjorde på vårens Stora Pysselträff. Här är en layout med foto på Oscar och Tyra (mina syskonbarm) från i somras. De satt äntligen stilla och min syster kunde ta detta fina foto av dem.


Allt på layouten kommer från Scrapkitet jag köpte på träffen. Det är papper från Bo Bunny. Blommor från Prima. Hörnen, pärlorna och charms från Pagoni. Jag chalkade den beigea spetsen och de blå blommorna lite. Pärlor och brads satte jag i mitten på blommorna. Fågeln och blomrankan är utklippt från ett annat Bo Bunny papper.

Igår var jag på scrapträff med den lokala föreningen High Coast Scrap. Med mig var Sussie och Smuulan. Det var en månadsträff. Vi träffas den första tisdagen i varje månad. Det var ett medlemsmöte, vi fikade av det som var kvar sen Stora Pysselträffen och så var det en demo. Gulli och Elsa visade hur man kan använda dekorgummi i cuttlebugen. De visade också hur snyggt det blir med pearlmakers och hur man får "pluttarna" att bli runda. Oftast blir det ju en topp på själva "plutten". Men om man slår lite försiktigt på papperet underifrån med fingret under själva "plutten" så blir den rund. Ett jättebra tips tycker jag!

Tack för titten!
Ha det bra!
kramis Pernilla

tisdag, april 05, 2011

En award!

Jag har fått en award av Smuulan. Tack så jätte jätte mycket! :) Jag blev jätteglad! :D Denna award skall man ge vidare till bloggare som har under 100 följare, så att dessa kan upptäckas.



Jag ger den vidare till

och

Gå nu in till dessa kreativa tjejer och se allt vackert de skapar!

Ha det bra!
Tack för titten!
kramis Pernilla

lördag, april 02, 2011

Inlevelse

På scrapträffen den 26-27 mars var det många utmaningar. 15 st närmare bestämt. Man hinner ju inte vara med på alla. I alla fall inte jag. Jag valde ut med omsorg de utmaningar jag ville vara med på. Under lördagens utmaningar var där en skiss som jag fastnade för. Den kommer från Scrap-Ateljén. den finns under min Lo i detta inlägg.


Detta är Oscar, mitt brorsbarn, som ser på Playhouse hos farmor. Han hade mycket inlevelse i programmet. Papperena kom med i välkomstkitet som vi fick på träffen. Jag vet inte vilken tillverkaren är. Det sirliga hörnet och bladet kommer från Pagoni. Det var också med i välkomstkitet. Blommorna kommer ifrån scrapkitet som jag köpte på träffen. Kan de vara från Prima?


Här är skissen som jag utgick ifrån. Visst är den fin?!!

I helgen ska jag ta det lugnt. Jag har inte bokat upp mig på något. Lite sysslor här hemma har jag. Bl.a så ska jag putsa sovrumsfönstret och sätta upp min mörkläggningsrullgardin. Det har varit så mycket i flera veckor så jag känner att jag måste vara hemma och landa lite. Kanske hinner jag med lite scrap också. Förhoppningen är ju den. :)

Vi tar nu inte emot fler deltagare i swapgruppen för denna omgång. Jag återkommer om en ny omgång i maj.

Ha en trevlig helg!
Tack för titten!
kramis Pernilla